Welke sport past bij een kind met autisme?

Dat is een vraag die veel ouders van kinderen met autisme hebben. Mega Training bied multisportlessen aan voor kinderen met autisme uit het Westland en omstreken. Veel verenigingen zijn er niet op ingericht om op een verantwoorde manier met kinderen uit deze doelgroep te sporten. Kinderen met autisme voelen zich vaak niet thuis in een G-team en kunnen zich zonder de juiste ondersteuning ook niet altijd goed handhaven in een regulier team. Het geeft vaak spanning over en weer, waardoor het plezier in sport verdwijnt.

Mega Training bied een wekelijkse multisportles aan voor kinderen met autisme, met als doel deze kinderen uiteindelijk door te laten stromen naar een sportvereniging. Wij bieden een veilige omgeving, waarbinnen de jongeren onder professionele begeleiding vaardigheden oefenen die passen bij bijvoorbeeld voetbal, tennis, hockey, freerunnen of judo. Naarmate ze hierin vorderen, zijn ze ook steeds gerichter bezig met de complexe vaardigheden van die sporten. Dit is een goed uitgangspunt voor kinderen om te kijken welke sport ze nu echt leuk vinden en waar ze bovendien goed in zijn of waar ze nog goed in kunnen groeien.

Wist u dat het Nederlands Autisme Register onlangs onderzoek heeft gedaan naar vrijetijdsbesteding en welbevinden van jongeren met autisme en dat een van de uitkomsten was dat hoe vaker kinderen met autisme sporten, hoe hoger hun kwaliteit van leven is? Uw kind is bij Mega Training aan het goede adres!

Informatie

Locatie in het Westland

Trainingstijd
Zondag in ’s Gravenzande
10:45 tot 11:30 Multisport Special Westland