Mega Training zorgt ervoor dat kinderen met plezier beter leren bewegen. Dat doen wij door het aanbieden van multisportlessen, kinderfeestjes en sportkampen. Het verbeteren van de basisvaardigheden speelt een belangrijke rol speelt in de motorische ontwikkeling van kinderen. Wij dagen kinderen uit binnen een combinatie van activiteiten en sporten. Onze focus ligt op de lange termijn ontwikkeling door het aanbieden van een groot scala aan sporten. Bij Mega Training willen we graag dat het kind eerst een goede beweger wordt en vervolgens uitgroeit tot een atleet.

Bij de huidige generatie kinderen kunnen we spreken van een gebrek aan bewegingservaring. Doordat kinderen opgroeien in een andere beweegcultuur door de technologische ontwikkelingen (mobiele telefoon, spelcomputers, social media, ect.) blijven de motorische basisvaardigheden onderontwikkeld. Op dit moment is bijna 30% van de kinderen motorisch onderontwikkeld. Dit willen wij gaan verminderen!

Ik stel mij even voor

Mike Jonk (1994), docent lichamelijke opvoeding, ondernemer en sportcoach. In mijn vrije tijd doe ik graag aan voetbal, lezen, fitness en hardlopen.

Op dit moment ben ik actief op basisschool De Wissel te Rotterdam. Ik heb de sprong gewaagd om naast het lesgeven aan kinderen ook mijn droom na te jagen en mijn passie uit te oefenen.

Op mijn achtste leek mijn ultieme jongensdroom uit te komen; ik mocht bij Feyenoord in de jeugdopleiding spelen. De droom om profvoetballer te worden is helaas niet gelukt, maar heeft me hele mooie ervaringen opgeleverd. Helaas door blessures genoodzaakt te stoppen met voetballen. Ik ben me volledig gaan richten op het trainersvak. Niet wetende dat het coachen van kinderen en volwassenen uiteindelijk mijn grootste passie is geworden.

De Haagse Academie voor Lichamelijke Opvoeding was voor mij de perfecte opleiding. Ik kon mijzelf ontwikkelen tot docent, sportcoach en beweegconsulent. Na het behalen van mijn HBO opleiding, ben ik gaan werken als docent op scholen in Rotterdam.
In de afgelopen jaren als docent heb ik gemerkt hoe belangrijk weerbaarheid, zelfbeheersing, zelfvertrouwen en veiligheid zijn voor kinderen. Dit heeft veel invloed op hun ontwikkeling en zelfontplooiing, waardoor ze beste uit zichzelf kunnen halen.

Tijdens deze jaren heb ik verschillende cursussen en opleidingen gevolgd om mijzelf te ontwikkelen. 

Wil jij werken in ons Mega Team?