Multisport lessen - met plezier bewegen

Van bewegen naar topsport, het kan écht. Bij Mega Training maken kinderen kennis met verschillende sporten. Tijdens de multisport lessen ontwikkelt het kind de motoriek en balans. Bewegen heeft ook een positieve invloed op de lichamelijke- en geestelijke gezondheid.

We leren kinderen met plezier bewegen. We starten met basisvaardigheden zoals gooien en vangen, klimmen, balanceren en stoeien. Van hieruit gaan we steeds een stapje verder.

De activiteiten van Mega Training zijn heel divers. Zo werken kinderen aan alle motorische vaardigheden. Bovendien krijgen kinderen een goed beeld van de verschillende soorten sporten zonder de focus op één sport te leggen. Dit voorkomt dat het kind zich te vroeg gaat specialiseren, er valt namelijk nog veel meer te ontdekken.

Lesrooster

Multi sporten voor kinderen

De ontwikkeling van de motoriek is belangrijk. Bij multisport van Megatraining wordt er altijd rekening gehouden met de leeftijd en ontwikkeling van het kind. Voor elke leeftijdsfase zijn er weer andere activiteiten.

We leggen de basis in verschillende sporten. Bij kleuters stimuleren we de balans, oog-handcoördinatie en andere motorische vaardigheden.

Bij oudere kinderen (8 t/m 12 jaar) is het belangrijk om die vaardigheden tegelijkertijd in te zetten. Op deze leeftijd ontdekken kinderen hun talent en hoe ze dit toepassen. Daarom gaan we dieper in op specifieke sporten.

Multisport lessen betekenis groei doormaken. We begeleiden het kind op zijn/haar eigen tempo waardoor het zich steeds verder ontwikkelt.

Hier worden onze groepstrainingen gegeven

De voordelen van multisport

Multisport is ontzettend belangrijk voor kinderen. Veel kids gaan op jonge leeftijd op voetbal of een andere sport en blijven dit doen. Terwijl ze hier misschien geen talent of interesse voor hebben. Uit onderzoek blijkt dat kinderen na hun 12e jaar fors minder sporten. Om dit te voorkomen is het goed om het kind iets te laten doen wat het écht leuk vindt. De kans is dan veel groter dat de sport ook op latere leeftijd wordt doorgezet.

Multisport ondersteunt niet alleen de lichamelijke opvoeding, ook zorgt het voor een bredere interesse. Bewegen en sporten en later pas specialiseren, dat is de goede volgorde.

Voordelen van multisportlessen:

  • Verschillende sporten meekrijgen
  • Op een leuke manier bewegen
  • Contact met leeftijdsgenootjes
  • Bewustwording van de gezondheid
  • Op latere leeftijd specialiseren

Multisport lessen helpt het kind om plezier te hebben in sporten, zonder de focus op prestatie te leggen. Kinderen die plezier aan sport beleven zijn veel succesvoller. Bovendien zorgt multisport voor afwisseling, iets dat vooral voor kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar belangrijk is.