Veel kinderen gaan op zomerkamp, maar een sportkamp is misschien veel leuker. Het verschil tussen een sportkamp en zomerkamp zit hem in de activiteiten. Tijdens sportkamp staat het dagprogramma geheel in het teken van sport en spel. Bovendien slapen de kinderen thuis dus er is helemaal geen sprake van heimwee. De ideale manier om lekker te bewegen en nieuwe vrienden te maken.

Kindersportkamp: van alles wat

Kinderen die op voetbal of hockey zitten die gaan naar een specifiek sportkamp. Helaas weten veel kinderen nog niet welke sport ze leuk vinden maar hebben ze wél behoefte aan beweging. Een algemeen kindersportkamp richt zich op verschillende soorten sporten en spellen. Deze vinden buiten op een veld plaats, lekker in de buitenlucht.

Het voordeel van sportkampen zoals je die bij Megatraining vindt is dat kinderen de hele dag bezig zijn. Aan het einde van de dag gaan ze lekker naar huis en kunnen zo in hun eigen vertrouwde omgeving bijkomen. Het is zelfs mogelijk om het kind eerder op te halen, ideaal voor kinderen die een heel dagprogramma niet volhouden.

Verschil tussen sportkamp en zomerkamp

Is een sportkamp beter dan een zomerkamp? Dat is niet zo eenvoudig te zeggen. Het Mega sportkamp ziet er heel anders uit en staat in het teken van sportieve activiteiten. Bovendien gaat het hier om een dagprogramma zonder overnachting. Het multisportkamp duurt in totaal één week en is de ideale invulling tijdens de (zomer)vakantie.

Bij een zomerkamp is het kind meerdere dagen van huis. Bovendien is het programma afwisselend en bestaat niet alleen uit sport en spel maar ook uit andere zaken. Wanneer kies je voor het Mega sportkamp?

  • Behoefte aan (veel) beweging
  • Interesse in sport
  • Vrienden willen maken
  • Lekker thuis slapen

Misschien wel het grootste voordeel van Mega Sportkamp: er zijn maximaal 8 kinderen per begeleider. Hierdoor gebeurt alles in een veilige omgeving met betrouwbare en ervaren sportbegeleiders. Er is geen moment dat de kinderen alleen worden gelaten. Bovendien wordt er tijdens het sportkamp alleen gebruik gemaakt van veilige en degelijke materialen. Uiteraard is er altijd iemand met een EHBO-diploma aanwezig.

Sportkamp meivakantie, zomervakantie of andere vakanties

Het kind heeft een of meerdere weken vakantie, wat te doen? Het is heel verleidelijk om thuis achter de computer, tablet of smartphone te duiken. Helaas bewegen kinderen te weinig en is een sportkamp de ideale manier om dit te stimuleren. Het is niet eens nodig om met vriendjes naar sportkamp te komen: er zijn leuke leeftijdsgenootjes aanwezig. Kinderen leggen makkelijk contact, iets dat tijdens sport en spel bijna vanzelfsprekend is.

Sportkamp in de meivakantie, zomervakantie of een andere schoolvakantie? Zolang het weer maar goed is. Tijdens de pauzes wordt er gebruik gemaakt van het sportclubhuis, dus er is altijd overdekte ruimte aanwezig.

Een sportief kinderkamp voor iedereen

Jongens of meisjes, kleuters of tieners, een sportief kinderkamp is voor iedereen. De kinderen worden ingedeeld bij leeftijdsgenootjes, dat maakt het er alleen maar leuker op. Hierbij wordt ook naar het ontwikkelingsniveau gekeken, sommige kinderen hebben wat meer aandacht nodig. Het sportkamp besteedt natuurlijk ook aandacht aan de innerlijke mens: een lunch, drinken en versnaperingen horen hierbij.

Spelen en sporten in het zonnetje, ook dat moet veilig gebeuren. Daarom worden kinderen die meedoen aan het sportkamp regelmatig gestimuleerd om zich in te smeren met een goede zonnebrandcrème. Echt aan alles is gedacht, de kinderen hoeven alleen nog maar goede zin mee te brengen.