Sporten voor kinderen

Kinderen beter leren bewegen en gezonder maken, terwijl ze er plezier in hebben; dat is waar het bij Mega Training om gaat. Niet alle kinderen sporten of bewegen voldoende, en dat is zonde vinden wij. Sporten heeft namelijk alleen maar voordelen voor kinderen. Zeker bij Mega Training! Kinderen die bij ons sporten, zijn ten eerste fitter en bewegen beter. Ook leren ze bij ons op een leuke manier allerlei sporten en vormen van beweging kennen. Zo kunnen ze op hun eigen tempo kennismaken met veel verschillende sporten, zodat ze op hun eigen tempo de best passende sport kunnen kiezen.  

Lees hier meer over ons aanbod kinder sporten!

De voordelen van sporten voor kinderen

Als volwassene weet u waarschijnlijk wel hoe gezond sporten voor u is. We zouden het allemaal wel wat meer mogen doen. Maar dit geldt ook voor kinderen. Nederlandse kinderen bewegen eigenlijk te weinig, terwijl het zo goed is voor de ontwikkeling van een kind. Door te sporten leert een kind namelijk motorische vaardigheden aan die op latere leeftijd nogal van pas komen. En natuurlijk zijn kinderen die sporten gezonder en fitter. 

 

Maar dit niet alleen; sporten heeft voor kinderen ook mentale voordelen. Het vergroot de weerbaarheid en het zelfvertrouwen. Kinderen die sporten bij Mega Training hebben een positiever zelfbeeld. Ook is het in onze multisportlessen heel gemakkelijk om op een laagdrempelige manier vriendschappen te sluiten. En natuurlijk staat sporten bij Mega Training gelijk aan sporten met plezier – daar zorgen onze trainers én de andere kinderen wel voor! 

Het aanbod van Mega Training

Allereerst kan uw kind bij ons terecht voor de gevarieerde Mega Multisportlessen. In deze sportlessen kunnen alle kinderen terecht; vanaf de kleuterleeftijd zullen we uw kind helpen in diens ontwikkeling.  

Kinder sporten vindt plaats in verschillende leeftijdsgroepen: 

  • Kleuters; in deze groep leggen we de nadruk op de ontwikkeling van de motoriek. We zetten verschillende activiteiten en spelvormen in die hieraan bijdragen.
  • 5 t/m 7 jaar: deze groep leert allerlei sporten kennen, waarbij we ze de basisvaardigheden aanleren.
  • 8 t/m 12 jaar: deze groep leren we de wat complexere sportvaardigheden aan. Zo kunnen ze uiteindelijk een sport uitkiezen die het beste bij ze past. Na hun twaalfde kunnen ze zich dan ook specialiseren in hun sport naar wens.

Naast de sportles voor kinderen bieden we ook Mega Kinderfeestjes Mega Multisportkampen aan. De kinderfeestjes zijn ideaal voor ouders die op zoek zijn naar een onvergetelijk kinderfeestje op locatie. En niet zomaar een locatie: in een gymzaal zullen we allerlei toffe activiteiten ondernemen, zoals lasergamen, boogschieten en Mario Kart – of wat uw kind maar wil! De sportkampen zijn een ideale manier voor kinderen om heel snel vriendjes en vriendinnetjes te maken. Lees gerust meer over de kinderfeestjes en sportkampen op de specifieke pagina’s hiervoor. 

Kom gratis een keer uitproberen

Laat uw kind zelf ervaren hoe leuk sporten voor kinderen is en maak gebruik van een gratis proefles bij u in de buurt. Hopelijk tot snel!

Hier worden onze groepstrainingen gegeven

Trainingstijd
Woensdag in Rotterdam
12.30 tot 13.15 (5 t/m 8 jaar) Mega Leeuwen
13.15 tot 14.00 (9 t/m 12 jaar) Mega Atleten

Trainingstijd
Woensdag in Rotterdam
13.15 tot 14.00 (5 t/m 12 jaar) Combi groep
.

Trainingstijd
Zondag in ’s Gravenzande
10.00 tot 10.45 (5 t/m 12 jaar) Combi groep
10.45 tot 11.30 (5 t/m 12 jaar) Multisport Special