We moeten helaas weer in lockdown, dus ben je natuurlijk opzoek naar leuke thuis activiteiten voor kinderen! Zeker nu we veel thuis zijn om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Wij hebben hieronder 10 mega toffe activiteiten gezet om te doen! 

1. Mega Speurneus spel 

Het vraagt wat voorbereiding of je download hier het Mega Speurneus spel. Hoe tof is het om een speurtocht door je eigen huis te doen, om de schat te vinden. Tussendoor doen ze allerlei sportieve opdrachten en volgen ze de aanwijzingen en pijlen op de kaartjes. 

2. Parcours maken in de huiskamer

Haal alle kussens van de bank, zet de eettafel in het midden van de kamer en gebruik alle meubels om een eigen Mega Multisport parcours te bouwen. Je kan er een thema aangeven, zoals bijvoorbeeld ‘The Floor is Lava’. 

3. Dobbelstenen spel

Schrijf op de zijkanten van een kleine vierkante doos activiteiten zoals een x aantal keer opdrukken, jumping jacks of bijvoorbeeld sit-upps. Je zou ook tegen of met elkaar kunnen spelen en op de zijkant van de dobbelsteen kunnen schrijven welke activiteiten er gespeeld worden.  

4. Ballon hooghouden

Ballonnen hooghouden blijft altijd leuk. Een enkele ballon of meerdere ballonnen tegelijk? Met je hand, voet, knie, hoofd? Met een tennisracket of ander slagelement?

5. Dansen

Tegenwoordig zijn er veel kinderen die de TikTok dansjes allemaal kunnen dromen. Dit zorgt er wel voor dat de kinderen genoeg bewegen op muziek. De dansfilmpjes van Just Dance op YouTube doen het ook goed! 

6. Schieten

Maak met targets of lego poppetjes een parcours door het huis waar de kinderen met hun Nerfpistool of zelfgemaakte blaaspistool kunnen richten. Dit zorgt hier voor gegarandeerd succes! 

7. Verstoppertje

Een variant op verstoppertje is de ’10 tellen in de rimboe’ variant. De zoeker staat op een vaste plaats, waar hij mag ronddraaien en zoeken. De zoeker telt van 10 naar 0 en kijkt dan of hij iemand kan zien. Heeft de zoeker iemand gevonden is diegene af, ziet hij verder niemand meer roept hij: ‘9 tellen in de rimboe’. Alle lopers moeten zich weer melden bij de zoeker, roepen hun naam en verstoppen zich op een andere plek voordat de zoeker weer mag kijken!

8. Waterpong

Zet 9 bekers of glazen in een driehoek op tafel tegenover elkaar. De kinderen gooien om en om en balletje met als doel zoveel mogelijk balletjes raak gooien, in de beker of het glas van de tegenstander. Bekijk hier het filmpje in onze eigen bioscoop!

9. Homecourt app

Download in de app- of playstore de app HomeCourt. Je zal merken dat de kinderen dit geweldig vinden! Ze kunnen op een interactieve manier tegen elkaar spelen en steeds weer hun highscore en motoriek verbeteren. 

10. King of the Hill

Ga stoeien op bijvoorbeeld een bed, dit kan 1 tegen 1 of met z’n allen tegen elkaar. Kijk wie er het langst op het matras kan blijven zonder de grond te raken.