Tijden veranderen snel, en het is tegenwoordig heel normaal dat kinderen meerdere uren per dag gamen. Je krijgt zoon of dochter bijna niet meer naar buiten. Dat kan soms zorgelijk zijn, want kinderen bewegen te weinig. Heeft je kind een smartphone? Mooi zo, want hieronder vind je 3 apps om je kind toch te laten bewegen.

Een uur per dag bewegen

Het advies is om kinderen dagelijks een uur te laten bewegen. Het gaat hier om lichte tot matige inspanning waaronder lopen, fietsen of zwemmen. Dat kan op alle mogelijke manieren, denk maar eens naar school lopen of fietsen. Maar ook tikkertje of verstoppertje spelen of de hond uitlaten.

Helaas bewegen kinderen veel te weinig. Ze zitten liever op de bank of hun slaapkamer met de smartphone of gameconsole. Wil je jouw kind stimuleren om meer te bewegen? Download een van onderstaande apps en installeer hem op de smartphone van je kind.

1. Pokémon Go

Een razend populair spel dat middels augmented reality werkt. Hierbij wordt een virtuele laag bovenop de werkelijkheid gelegd. Het spel Pokémon Go draait om het actief zoeken en verzamelen van Pokémons. Wie een Pokémon heeft gevonden kan hem trainen.

Dankzij deze app moet je kind naar buiten, dan pas vindt het verschillende Pokémons. Dit betekent dus een eindje wandelen. Dit spel is een absolute aanrader want het wordt door jong en oud gespeeld. De tegenhanger van Pokémon Go heet Pikmin en is in november 2021 uitgebracht.

2. Speurtocht

Vond je speurtochten vroeger ook zo spannend? De huidige generatie lijkt hier weinig zin in te hebben, maar de Speurtocht app brengt hier verandering in. Je creëert zelf een spannende speurtocht in het park, in de wijk of misschien wel op vakantie. Stippel een route uit en plaats opdrachten.

De speurtochten zijn geschikt voor kinderen en voor volwassenen. Pluspunt is dat de spelleider heel makkelijk de vorderingen bijhoudt. Er zit ook een duidelijke handleiding bij.

3. Sworkit

Dankzij de Sworkit app komt je kind op een verantwoorde manier in beweging. Deze app bevat veel workouts die ingedeeld zijn in verschillende leeftijdscategorieën. Of je kind nu 4 jaar of 15 jaar is: het kan altijd meedoen. De trainingsfilmpjes hebben evenwicht, flexibiliteit, kracht en lenigheid centraal staan. Natuurlijk is er ook aan een warming-up en cooling-down gedacht.

Geef het goede voorbeeld en beweeg samen met je kind. De app is gratis in gebruik wanneer je naar het gedeelte Sworkit Kids gaat.

GPS en internetdata

Bij de Pokémon Go en Speurtocht apps is het belangrijk dat gps tijdens het gebruik van de app aanstaat. Sommige apps vragen ook om een internetverbinding. Let in dit geval goed op het internetgebruik, hiermee bespaar je hoge kosten. Bij de Sworkit app is gps niet nodig, een internetverbinding is ook niet noodzakelijk. Deze laatste app is dus geschikt voor alle locaties en situaties.

Multisport: geen app maar realiteit

Met bovenstaande apps stimuleer je het kind om te bewegen. Heeft je kind behoefte aan interactie met andere kinderen of net wat meer begeleiding? Dan is multisport een goed idee. Samen met leeftijdsgenootjes leert je kind de belangrijkste basisvaardigheden. Dit gebeurt op een laagdrempelige manier met behulp van sport en spel.

Multisport is de ideale aanvulling op de dagelijkse beweging. Kom één keer per week naar multisport en leef je helemaal uit. Laat je kind kennismaken, de eerste les (proefles) is altijd gratis.