Zitten je vrienden op sport? Misschien wil jij dat ook. Je weet niet wat je moet kiezen. Veel kinderen kiezen voetbal of zwemmen. Andere kinderen gaan op paardrijden. Of badminton, tennis of hockey. Dat lijkt je ook wel leuk.

Kinderen moeten meer bewegen

Kijk je wel eens naar het Jeugdjournaal? Soms vertellen ze op televisie dat kinderen meer moeten bewegen. Dat is goed voor je, maar waarom? Bewegen maakt je lichaam sterk. Wanneer je op sport gaat dan beweeg je best veel. Je beweegt meer dan kinderen die alleen maar televisie kijken of gamen.

Het maakt dus niet uit voor welke sport je kiest. Het is gewoon belangrijk dat je beweegt. Dat mag met een sport die jij leuk vindt.

Kies voor Multisport

Weet je al welke sport je wil doen? Als je het niet weet dan kun je het aan mama of papa vragen. Die kan je helpen om iets uit te kiezen. Je mag ook op Multisport gaan. Een gek woord dat uit twee woorden bestaat: multi en sport.

Multi = veel meer

Multisport betekent dus veel meer sport. Je krijgt les in alles wat je leuk vindt. Klimmen, gooien, rennen of springen. Samen met andere kinderen doe je hele leuke dingen. Je gooit met een bal in een net of je schiet met pijl en boog. Kan jij dat?

Soms kijk je wie de sterkste is. Bijvoorbeeld door te touw trekken. Of je mag zo hoog als je durft te klimmen, schommelen of springen. Soms zijn er grappige spelletjes. Let op hoe die spelletjes gaan want dat kun je thuis ook doen.

Deze kinderen zijn er ook

Wanneer je naar Multisport komt dan ben je niet alleen. Er zijn heel veel jongens en meisjes. Die kinderen zijn ongeveer net zo oud als jij. Het kan best dat je sommige kinderen al kent. Ze wonen in jouw buurt of zitten op dezelfde school. Er zijn ook kinderen die je nog niet kent. Misschien worden dat wel je nieuwe vrienden of vriendinnen.

Mag jij op Mulisport? Ben je tussen de 5 jaar en 12 jaar dan mag je meedoen. Vraag aan mama of papa wanneer je mee kan doen en waar je naartoe moet.