Hoe vaker je gaat trainen, hoe beter je wordt, klinkt logisch toch? Voor een aantal sporten klopt dit, maar uit onderzoek is gebleken dat kinderen die op multisport zitten en dus meerdere sporten beoefenen, de betere bewegers zijn. Steeds meer sportaanbieders richten zich op onze multisportlessen en hierdoor dus ook op de motorische ontwikkeling van kinderen van vijf tot twaalf jaar oud.

Bij Mega Training geven we antwoord op een aantal maatschappelijke problemen, zoals kinderen die minder buiten spelen en dus minder sporten, motorisch onderontwikkeld zijn en veel blessures oplopen. Kinderen die zich alleen richten op voetbal, ontwikkelen vooral voetbalskills. Bij Mega Multisport focussen wij ons op de brede ontwikkeling van vaardigheden zoals gooien, vangen, klimmen, balanceren of stoeien. Hierdoor ontwikkelen zij ook andere vaardigheden, die hen uiteindelijk beter maakt in bewegen en de kans op blessures zal verkleinen.

Wij maken ons zorgen over de motorische ontwikkeling van kinderen

1. Bijna 30% van de kinderen is motorisch onderontwikkeld

2. Slechts de helft van de kinderen tussen de 5 en 12 jaar voldoet aan de beweegrichtlijn

3. Kinderen hebben steeds vaker last van sportblessures.

Kinderen starten eerder met specialiseren en bewegen eenzijdiger

Er lijkt en trend te ontstaan dat kinderen als peuter of kleuter al starten met een specifieke sport. Op zich is dit positief dat kinderen al op jonge leeftijd starten met sporten, maar het gevaar is dat ze zich te vroeg specialiseren en zich niet breed genoeg meer ontwikkelen. Uit de cijfers van NOC*NSF blijkt dat veel kinderen in de pubertijd stoppen met sporten.