Vaak wordt er gezegd: ‘ Vroeger was alles beter’. Toen speelden de kinderen nog buiten. Busjetrap, stoepranden of gewoon een potje voetbal. Nu is gebleken dat kinderen tussen de 4 en 12 jaar daadwerkelijk minder buitenspelen. Ruim de helft behaald de gestelde beweegnorm niet. Dat blijkt uit de Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor die door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gehouden is. Op basis van onderzoek zijn richtlijnen opgesteld die aangeven hoelang kinderen moeten bewegen om gezond te blijven. Hier geldt 1 uur per dag matig intensief bewegen zoals fietsen, wandelen of zwemmen. Ook moeten ze drie keer per week spier- en botversterkende activiteiten doen zoals dansen, voetballen of een van onze activiteiten voor thuis.

Toch zitten er gelukkig veel kinderen op een sport. Er is zoveel keuze uit de verschillende sporten. Kiezen kinderen de sport omdat ze het echt leuk vinden of omdat er vriendjes en vriendinnetjes opzitten? Wat als ze na een periode geen zin meer hebben in de training of de wedstrijden en gaan ze niet altijd met plezier naar de training toe? Moeten ze altijd op een sport zitten of zijn er ook andere leuke manieren te bedenken om aan een dagelijkse portie beweging te komen?

Multisport: Voor ieder wat wils

Multisport is een sport met veel mogelijkheden. Wij verzorgen zelf alle activiteiten en sportonderdelen. Kinderen hebben geen specifieke vaardigheden nodig om te kunnen starten met de lessen. Zij werken aan alle motorische vaardigheden door de activiteiten die bij Multisport aangeboden worden. Met onze mega docenten ontwikkelen wij die vaardigheden van ieder kind optimaal. Iedereen kan meedoen; je start als beginner en groeit uit tot een gevorderde beweger bij Mega Multisport. Door te differentiëren op ieder niveau heeft elk kind plezier tijdens de lessen. Zij beleven succeservaringen. Hierdoor groeit het zelfvertrouwen en vinden ze het nog leuker om te doen. Het is de ideale manier voor een sportkeuze test, omdat de kinderen in aanraking komen met een breed scala aan sporten.

Doorzettingsvermogen

Tijdens Mega Multisport wordt er aandacht besteed aan verschillende sporten. Je moet hard trainen om een allround sporter te kunnen worden. Om je in meerdere sporten te ontwikkelen, heb je doorzettingsvermogen nodig. Onze docenten motiveren de kinderen om dit te ontwikkelen, het wordt getraind tijdens de lessen. Met doorzettingsvermogen kun je meer uit jezelf halen, nog net dat stapje extra zetten en groeien in je zelfvertrouwen. Wanneer kinderen zich ontwikkelen, bouwen ze meer zelfvertrouwen op. Dit komt niet alleen van pas tijdens de sport, ook buiten de lessen is dit fijn. Zij hebben er evengoed iets aan op school of in de sociale omgang met andere kinderen.

Sportiviteit en conditie

Doordat er tijdens de lessen gedifferentieerd wordt, hebben kinderen de mogelijkheid om op eigen niveau te sporten. Hierdoor trainen ze ook het gedrag dat verwacht wordt van een sporter. Hoe ga je om met je eigen overwinning binnen de eigen ontwikkeling, hoe help je elkaar en zorg je dat iedereen in je team meedoet? Dit zijn goede lessen in sportiviteit. Door duidelijke voorbeelden van onze docenten en de andere Mega Multisporters leren de kinderen de waarde van sportiviteit. Zij kunnen elkaar aanmoedigen en laten stralen, allemaal op hun eigen niveau. Echter gaat het in de kern om de ontwikkeling en niet direct om willen of verliezen.

Bij Mega Multisport worden kinderen fitter en creëren een positieve gewoonte van bewegen. Zo willen wij het aantal kinderen die te weinig bewegen verminderen. Bij de training bewegen kinderen veel en doen zij spier- en botversterkende activiteiten. Zij leren tevens wat ervoor nodig is om gezond te blijven.

Multisport zorgt voor een positiever zelfbeeld

Hoe prettig is het om jezelf als kind uit te blijven dagen op je eigen niveau. Om je zelfvertrouwen tijdens het sporten te vergroten. Sociale en mentale vaardigheden worden getraind. Hier worden de kinderen op zoveel vlakken getraind en ieder wordt op zijn of haar eigen manier uitgedaagd.

Kom langs voor een gratis proefles, daar krijg je geen spijt van! Mega Multisport is namelijk de sport van de toekomst!