Je kind wil graag op een sport en dit lijkt je als ouder een goed idee. Alle verschillende sporten vliegen om je oren. Een vriendinnetje zit op voetbal, een vriendje op hockey, een andere klasgenoot zit op turnen en die doet aan boksen. Er zijn tegenwoordig zoveel keuzes. Maar waar kies je dan uit? Misschien heeft je kind zelf al een idee of misschien wel te veel ideeën. Wat dan?

Welke sport past bij mijn kind?

Doordat er tegenwoordig zoveel mogelijkheden zijn, maakt het de keuze tot het vinden van een sport niet altijd gemakkelijk. Ga je op een sport omdat veel vriendjes of vriendinnetjes erheen gaan? Ga je op een sport omdat deze lekker dichtbij huis is? Of is de sport iets wat je zelf leuk lijkt als ouder? Veel sporten bieden proeflessen of een proefabonnement aan om te kijken of de sport echt bij een kind past. Maar het kan ook anders.

Hoe kun je een sport kiezen als kind?

Hoe kun je kiezen tussen zoveel leuke sporten. Dit is mogelijk bij de multisportlessen van Mega Training. Mega Training zorgt ervoor dat kinderen met plezier beter leren bewegen. Dit kunnen zij doen door zich breed te ontwikkelen. Hierin worden veel verschillende sporten aangeboden. Hierdoor komen kinderen erachter wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn of in worden. Voor een sport is het belangrijk dat het een combinatie is van deze twee. Als een kind een sport leuk vindt, zullen ze het langer volhouden.

Nu is de keuze bij de multisportlessen enorm. Er wordt een breed scala aan sporten aangeboden, er wordt gewerkt aan de vaardigheden en er wordt veel bewogen. Kinderen kunnen bij ons al vanaf 5 jaar starten en zich motorisch breed ontwikkelen tot 12 jaar. In die jaren kunnen ze een beter beeld creëren van de verschillende sporten. Wellicht verandert het beeld van een sport als zij dit ontdekken bij multisport. Onze docenten begeleiden ieder kind optimaal.

De 6 voordelen die kinderen hebben bij Multisport

Wij hebben wij een aantal speerpunten onder elkaar gezet voor kinderen die bij ons sporten.
Onze Kinderen:

  • Hebben een positiever zelfbeeld;
  • Worden fitter;
  • Voelen zich mentaal en sociaal beter;
  • Leren verschillende soorten sporten;
  • Bewegen beter;
  • Hebben veel plezier tijdens het bewegen.

Deze zes punten verwerken wij iedere week tijdens de lessen. Wij vinden het vooral belangrijk dat plezier maken en daarbij bewegen. Multisport geeft veel afwisseling en kinderen worden hierbij uitgedaagd, dat is precies wat ze nodig hebben.

Een sportkeuze test is mogelijk bij ons

Bij Multisport, richten de kinderen zich op vele sporten. De naam zegt het eigenlijk al. Tijdens de multisport lessen oefenen kinderen de vaardigheden die passen bij bijvoorbeeld voetbal, tennis, volleybal, boksen of handbal. Naarmate ze hierin vorderen, zijn ze ook steeds gerichter bezig met de complexe vaardigheden van die sporten. Dit is een goed uitgangspunt voor kinderen om te kijken welke sport ze nu echt leuk vinden en waar ze bovendien goed in zijn of waar ze nog goed in kunnen groeien.

Bij de leeftijdsgroep 5 t/m 7 jaar wordt de basis gelegd van de verschillende sporten. In de leeftijdsgroep 8 t/m 12 jaar oefenen de kinderen de complexere sportvaardigheden. Hierin kunnen de kinderen hun eigen talent voor een sport ontdekken en erachter komen wat daadwerkelijk bij ze past. Er wordt meer de diepte ingegaan zodat de kinderen complexere vaardigheden ontwikkelen en zij beter in die sport worden. Na hun twaalfde levensjaar kunnen kinderen een gerichte keuze maken voor de sport wat bij ze past.

Willen jullie eerst verschillende sporten uitproberen voor je een echte keuze maakt? Schrijf je snel in voor een gratis proefles!